Akinek már volt étterme, vagy legalább egy büféje az biztos tudja, hogy a konyhai zsírfogó kötelező az ilyesfajta helyeken. De nem csak a vendéglátóhelyekre igaz ez, hanem a különböző élelmiszer feldolgozó üzemekre és a vágóhidakra is. Ez a zsírfogó azt csinálja, hogy különválasztja fajsúly szerint a folyadékot. A könnyebb, tehát a folyékony részt elválasztja a zsíros, darabos résztől.

Ez azért rendkívül fontos mert ha a zsíros anyag lekerülne a kommunális csatornába akkor rövid időn belül elképesztően nagy károkat tudna okozni. A zsíros dugulás a dugulások egyik legrosszabb fajtája, rendkívül nehéz eltávolítani, feloldani pedig lehetetlen.

A konyhai zsírfogót természetesen egy idő után tisztítani kell, még ritkább (például egy kisebb büfé esetében) használat esetén is ajánlatos negyed évente kitisztítani, de erről a különböző szabályok, előírások részletesen írnak. Minden eset más és más, épp ezért az adott helyzethez képest kell megérdeklődni, hogy milyen gyakori tisztításra van szükség.

A tisztításnak az elvégzését mi természetesen vállaljuk. Az előírásoknak megfelelően végezzük el a konyhai zsírfogónak a tisztítását, hogy Ön újra tudja azt használni. 

A zsírfogóknak a tisztításába beletartozik az, hogy a tartályban lévő anyagot kiszippantjuk. Ezt professzionálisan oldjuk meg, és természetesen el is szállíttatjuk a zsírfogóból kiszippantott szennyeződést. Ha végeztünk a szippantással, akkor elkezdjük kitisztítani a zsírfogót, ahogy már fentebb is említettük.